KADOC-KU Leuven zoekt vrijwillig medewerkers voor inventarisering archieven

Bent u een historicus/historica op rust? Dan heeft u misschien wel interesse in een taak als vrijwillig medewerker van KADOC-KU Leuven. Documentatie- en Onderzoekscentrum voor Religie, Cultuur en Samenleving. Meer bepaald zoekt KADOC vrijwilligers voor hulp bij het inventariseren van archieven (ordenen, selecteren, beschrijven van archieven van personen en organisaties). Deze opdracht veronderstelt een interesse in en algemene kennis van de Belgische geschiedenis van de 20ste eeuw. De inventarisering gebeurt in een geautomatiseerd archiefbeschrijvingssysteem (scopeArchiv) dat u zal worden aangeleerd. U krijgt eveneens een initiatie in het inventariseren van archieven. Uw werkplek bevindt zich in de KADOC-zetel, Vlamingenstraat 39 in Leuven. Uren zijn in onderling overleg vast te leggen.

De overeenkomst die u als vrijwilliger met KADOC afsluit, kadert in de algemene werking van vrijwilligers aan de KU Leuven, zie hiervoor https://admin.kuleuven.be/personeel/vrijwilligers.html.

Voor meer informatie kan u contact opnemen met godfried.kwanten@kuleuven.be.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>