Beeldcapsule 2117

Met trots presenteert VIAA, samen met 29 van zijn content partners de Beeldcapsule 2117. Met deze campagne zetten ze de schatten uit het audiovisueel archief van Vlaanderen online in de kijker en tonen ze hun relevantie voor vandaag. Samen met hun partners uit media, erfgoed en podiumkunsten, maar ook met het brede publiek, willen ze deze beelden koesteren, tot leven brengen en bewaren voor de toekomst. Wat vertellen de beelden ons over wie we zijn? Welke filmpjes moeten we in de toekomst nog kunnen bekijken? VIAA roept Vlaanderen op om de meest sprekende beelden over onze vrije tijd te selecteren voor hun Beeldcapsule. Benieuwd naar fitnessroutines van de jaren ‘40 of wat een appelsienendans precies inhoudt?

Ontdek het op de website www.debeeldcapsule.be en selecteer meteen jouw favoriete fragmenten voor je eigen Beeldcapsule 2117!

Sam de Bruyn, Caroline Pauwels, Danira Boukhriss en onze eigenste Jo Tollebeek deelden hun Beeldcapsule al op de website. Stemmen kan tot en met 22 oktober 2017.

De bekendmaking van de vijf beelden die samen de Beeldcapsule 2117 vormen, gebeurt op de UNESCO werelddag van het audiovisueel erfgoed, op 27 oktober.

Veel kijkplezier!

 

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>