19 mei 2018: Cena Medievalis van de Classici Lovanienses

Onze vrienden van de Classici Lovanienses (alumni Latijn, Grieks en Oude geschiedenis) organiseren op 19 mei 2018 een Cena Medievalis in Brugge! Er zijn al heel wat classici ingeschreven, maar er is nog plaats voor wat historici!

Cena wat? Cena Medievalis! Lees hieronder meer! (een kleine tip: HET IS MET RIDDERS IN HARNAS DIE VECHTEN)

—————————————————————————————————————–

Op zaterdag 19 mei 2018 organiseren we een Cena Medievalis in Brugge! Uiteraard willen we meer doen dan louter feesten in middeleeuwse stijl, maar willen we het ‘sotte’ koppelen aan het ‘wroede’. Dat ‘wroede’ zou een thematische wandeling zijn over humanisme in Brugge, een nieuwe wandeling die naar aanleiding van onze Cena Medievalis door een aantal van onze specialisten wordt uitgewerkt.

Het programma van onze middeleeuwse activiteit ziet er als volgt uit:

14u30: vertrek van de wandeling: Humanisme in Brugge (verzamelplaats aan het Zand, waar parkeergelegenheid is, op 500 m van het station); gidsen: Bert Gevaert, Erik De Bom, Herbert Verreth

17u00: aankomst aan de Kruispoort op de Kruisvest, waar middeleeuwse krijgers ons opwachten; we serveren hypocras als aperitief, gelardeerd met de woeste gevechten van de re-enactors van Via Nobilis (http://middeleeuwscollectief.be/)

18u30: Middeleeuws buffet in de Kruispoort, gekruid door de muziek van Ultreya (http://www.duo-ultreya.be/nederlands/muziek/bio.html)

20u00: gevecht door ridders in harnas

20u30: dessert, geparfumeerd door dans van Via Nobilis

21u00: slotshow van Via Nobilis

22u00-23u00: afsluiting aan de bar

De Kruispoort (https://nl.wikipedia.org/wiki/Kruispoort) is een unieke locatie waar alleen activiteiten georganiseerd worden door en voor de schermgilde van de Hallebardiers (http://www.escrime.be/). Omwille van onze goede banden met deze schermgilde is het ons gelukt om hier onze avond te organiseren. Anderzijds is in de Kruispoort slechts plaats voor 75 mensen, dus snel inschrijven is de boodschap.

De prijs voor deze unieke middag en avond bedraagt de afgeronde prijs van 50 euro per persoon. U bent ingeschreven van zodra u dit bedrag gestort hebt op ons rekeningnummer BE60 7341 7918 4570 (KREDBEBB) t.a.v. Classici Lovanienses, Blijde-Inkomststraat 21, 3000 Leuven en dit ten laatste op 1 mei 2018.

Om het plezier nog te vergroten roepen wij jullie op om met zoveel mogelijk jaargenoten te komen! Sterker nog, zodra je tien mensen inschrijft, kan de elfde persoon gratis komen. Het jaar dat met de meeste mensen aanwezig is, wordt door ons met vloeibaar goud overspoeld! En zou het niet prachtig zijn als jullie op het avondmaal in bijpassende kledij verschijnen? De mooist verklede personen krijgen van ons een prachtig aandenken!

Kortom… deze activiteit wordt opnieuw een moment om nooit te vergeten en blijvend te koesteren!

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>