Menu Close

Vacature Publiekshistoricus

Geheugen Collectief vzw is een historisch projectbureau. We voeren historisch onderzoek uit op vraag van zeer uiteenlopende opdrachtgevers en hertalen dat onderzoek naar publieksgerichte eindproducten zoals tentoonstellingen, apps, historische wandelingen, publicaties, educatieve pakketten, … We voeren deze projecten uit van concept tot realisatie, vaak in samenwerking met andere professionele partners (zoals ICT’ers, grafische vormgevers, decorbouwers, …). We combineren wetenschappelijke onderzoeksmethodes met een helder en laagdrempelig taalgebruik op maat van een breed publiek. Het woord ‘collectief’ in onze naam slaat zowel op het feit dat geschiedenis door iedereen beleefd wordt als op de overtuiging dat we als groep meer te bieden hebben dan een individuele onderzoeker alleen.

Geheugen Collectief, Antwerpen
Type: Deeltijds
Deadline: 15/12/2019

Ben jij gebeten door historisch onderzoek? Wil je de geschiedenis bij een breed publiek brengen? Heb je een vlotte pen en creatieve ideeën? Geheugen Collectief zoekt voor een tijdelijke aanstelling van 6 maanden een publiekshistoricus met ervaring in historisch onderzoek. Geheugen Collectief is een team van enthousiaste publiekshistorici waarbinnen je gezamenlijk aan projecten werkt. Elk teamlid werkt steeds aan verschillende projecten tegelijkertijd.

Voor meer informatie, klik hier!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *