Activiteiten

Graag verwelkomen we u op een van onze volgende activiteiten:

VHL Debat ‘Het verhaal van Vlaanderen en de canon: een vloek of zegen voor (toekomstige) historici’ op 2 mei

Zijn het programma ‘Het verhaal van Vlaanderen’ en de binnenkort voorgestelde ‘canon’ een vloek of een zegen voor historici? De media-aandacht voor geschiedenis scheert al een tijdje hoge toppen, gemiddeld anderhalf miljoen Vlamingen keken elke zondag naar de televisieserie. Bij het brede publiek is de geschiedenis van Vlaanderen, en de manier waarop we deze beleven, meer dan ooit een gespreksonderwerp. Sommige historici zijn echter kritisch: het verleden is moeilijk te canoniseren, en de televisiereeks kreeg heel wat opiniestukken te verduren. Bovendien stelt zich de vraag welke positie historici innemen tegenover de mogelijke introductie van de canon in het onderwijs.

In dit debat voor studenten en alumni van de opleiding geschiedenis aan de KU leuven belichten we de verschillende standpunten en blikken we vooruit op de voorstelling van de canon van Vlaanderen.

Meer info volgt nog! 

VHL alumni cantus op 12 mei

De enige echte VHL Alumni cantus is terug! Jullie zijn allemaal van harte uitgenodigd om samen met je studiekameraden nog eens te klinken op de maat van de alom gekende cantusliedjes. De inschrijvingen zijn alvast geopend, dus twijfel niet langer en ga vlug naar de volgende link: https://forms.gle/CnPdk8MT8BQjGbVU9. Let op: uw inschrijving is pas geldig nadat we de betaling op onze rekening BE26 7330 0301 6629 hebben ontvangen. 
Kostprijs:
Eigen drank: 8 euro (leden) / 10 euro (niet-leden)
Bier : 12 euro (leden) / 15 euro (niet-leden)

De exacte locatie volgt nog maar we kunnen alvast meegeven dat deze in Leuven zal plaatsvinden.

Graag tot dan!