Lidmaatschap

Anders dan in uw studententijd, wanneer u automatisch lid was van de studentenvereniging Historia, bent u als afgestudeerd historicus/a pas lid van de alumnivereniging wanneer u een jaarlijkse bijdrage betaalt. Deze bijdrage wordt gebruikt om de alumniwerking te ondersteunen en vooral om het tijdschrift Tijdingen te financieren.

Wat moet ik dan precies doen om lid te worden? Lid worden van de alumnivereniging voor historici die in Leuven zijn afgestudeerd is erg eenvoudig. Voor de prijs van €15 per kalenderjaar of €20 per koppel (te storten op het rekeningnummer BE26 7330 0301 6629 met BIC code KREDBEBB) kan u van alle alumnivoordelen genieten. Normaal gezien krijgt u in de loop van december een brief toegestuurd met de vraag om (opnieuw) lid te worden, inclusief een betalingsformulier. Daarop vindt u trouwens ook een gestructureerde mededeling die ons toelaat om uw betaling automatisch te verwerken.

Indien u deze brief niet gekregen heeft, kan u best eerst contact opnemen op ons mailadres (info@vhl-alumni.be). U zal vervolgens een persoonlijke gestructureerde mededeling doormailen, waardoor de betaling automatisch verwerkt kan worden. Nadat deze betaling verwerkt is, krijgt u van ons een lidkaart met persoonlijk alumninummer toegestuurd die u onder meer toegang tot de Leuvense universiteitsbibliotheken en de alumni databank verleent.

U leest het goed, er zijn nog enkele voordelen verbonden aan lidmaatschap van onze alumnivereniging. Uw lidmaatschapsbijdrage ondersteunt immers niet alleen onze dagelijkse alumniwerking, het biedt u ook een aantal voordelen.

Alumnivoordelen

K.U.Leuven
• een korting op het abonnement op het magazine van de KU Leuven, Sonar: Elke KU Leuven-alumnus geniet een voordeeltarief van €20 (i.p.v. €35 voor niet-alumni) voor 3 edities per jaar.
• maandelijkse elektronische nieuwsbrief
• toegang tot het alumnidatabestand; enkel betalende alumni kunnen de gegevens van andere alumni opzoeken en de eigen gegevens online wijzigen in plaats van de identifcatiefiche terug te sturen.
• gratis registratie voor een bibliotheekkaart, die recht geeft op de gebruiks- en uitleenfaciliteiten van de universitaire bibliotheken, i.p.v. € 25 per jaar. Klik hier voor praktische informatie.
•prijsvermindering op de Sportkaart van de KU Leuven (90 euro voor alumnileden i.p.v. 120 euro
•Als betalend lid van een facultaire alumnivereniging geniet u van enkele exclusieve en interessante aanbiedingen op vertoon van uw lidkaart bij Faculty Club: gratis vergaderzaal (keuze uit Zaal Begga, Zaal Van Ophem of Zaal Florquin, gratis gebruik volgens beschikbaarheden) bij het nemen van een lunch of diner (drie- à vier-gangenmenu) in het à la carte restaurant voor alle deelnemers voor groepen vanaf vier personen. U krijgt ook korting op de Business to Academia (B2A) events die vier keer per jaar plaatsvinden, en u kan genieten van een gratis aperitief bij het boeken van een lunch of diner in het à la carte restaurant, aangeboden aan het hele gezelschap aan dezelfde tafel van de alumnus (max. tien personen).

Culturele Voordelen
• korting voor sommige culturele activiteiten georganiseerd door de K.U.Leuven
• korting bij concerten van het Leuvens Alumni Orkestkorting voor sommige uitgaven bij Lannoshop (15%), Roularta Media Group (tot 37% korting op een jaarabonnement), Universitaire Pers en Pelckmans Pro (tot 10% korting)
• korting bij sommige concerten van het Festival van Vlaanderen
• Cultuur-historische alumnireize

Historici Lovanienses
• Jaarabonnement op het tijdschrift Tijdingen
• Volledige toegang tot alle informatie op de alumniwebsite
• Korting op alle alumni activiteiten georganiseerd door Vereniging Historici Lovanienses
• Deelnamerecht aan alle commerciële acties van Vereniging Historici Lovanienses