Stem op ‘De Legende van de Heiligen Cosmas en Damianus’

Enkele maanden geleden ging de VHL op uitstap naar Brugge. Daar leidde alumnus Noël Geirnaert ons rond in de Brugse Sint-Jakobskerk.

Ondertussen is één van de belangrijkste schilderijen uit deze kerk genomineerd voor de Erfgoed-challenge van het KIK (Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium). Het gaat om het schilderij ‘De Legende van de Heiligen Cosmas en Damianus’ uit 1523 van de Brugse schilder Lancelot Blondeel. Als het werk bekroond wordt zal het KIK de restauratie ervan patroneren, d.w.z. alles in het werk stellen om de restauratie tot een goed einde te brengen. Meer informatie is te vinden op www.kikirpa.be/nl/erfgoed-challenge.

Noël doet een warme oproep aan de leden van VHL om voor het schilderij van Lancelot Blondeel te stemmen? Stemmen kan hier, nog tot 18 februari!

Geplaatst in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *