Uitnodiging lezing Tine De Keyser – winnares VHL scriptieprijs 2023

De winnaar van de VHL scriptieprijs 2023 is bekend!

Op donderdag 25 april om 20 uur zal Tine De Keyser in Leuven een lezing geven over haar thesisonderwerp. We nodigen alle alumni en studenten uit om erbij te zijn. Inschrijven kan via KU Leuven Connect.

Na een korte beraadslaging heeft de jury een winnaar van de VHL Scriptieprijs 2023 gekozen: de winnares is Tine De Keyser met haar thesis Klaar voor de loopgraven? Het rekrutenleven in de Belgische militaire opleidingskampen in Frankrijk tijdens de Eerste Wereldoorlog. De jury schatte de inzending hoog in, zag er een grote wetenschappelijke relevantie in, en apprecieerde de manier waarop de thesis en het onderzoek werden voorgesteld.

De Keyser studeerde geschiedenis en cultureel erfgoed aan de KU Leuven, en heeft stage-ervaringen in het In Flanders Fields Museum en het Museum van de Stad Brussel. Momenteel werkt ze als tentoonstellingsmaker bij Abby, een nieuw kunsten- en erfgoedmuseum dat in november 2024 de deuren opent in Kortrijk.

Geplaatst in Activiteiten VHL, Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *