Historische films 2019: volledige lijst

Nu we binnenkort de eindejaarsfeesten toch weer in beperkte kring gevierd mogen worden en het koude, donkere weer ook niet echt uitnodigt om buiten te komen, bent u misschien nog wel op zoek naar een wat extra vertier. Wat dacht u van een goede historische film?

Herbert Verreth biedt naar jaarlijkse gewoonte een overzicht van de 73 ‘historische’ films die hij in het voorbije jaar in de twee (steeds duurder wordende) Leuvense bioscopen kon bekijken. Het viel hem op hoe de grote filmhuizen in 2019 meer en meer op veilig spelen met remakes, sequels en filmreeksen, die op zich niet slecht hoeven te zijn, maar die wel getuigen van een serieuze bloedarmoede in filmland. Gelukkig worden er af en toe wel nog pareltjes uitgebracht.

Een beknoptere versie kan u in het laatste nummer van ons tijdschrift Tijdingen vinden. De films staan chronologisch geschikt en voor elke film geeft hij een zeer beknopte inhoudsopgave. Films gesitueerd na 2000 zijn alleen geselecteerd indien ze een uitgesproken politiek of historisch karakter hebben. Documentaire films zijn niet opgenomen. Het aantal sterren geeft Herbert’s persoonlijke appreciatie weer (0 * is rotzooi, 2 * is middelmatig, 3 * is goed, 4 * is schitterend). De oudere afleveringen van dit overzicht zijn hier te downloaden.

Klik hier om te de volledige lijst te raadplegen!

 

Geplaatst in Tijdingen uit Leuven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *