Een korte geschiedenis van kinderwens – een VHL lezing door Tinne Claes

Om het nieuwe jaar goed te beginnen, starten we met enkele online activiteiten. Zo kan u twee keer een lezing volgen en een keer online quizzen! Natuurlijk hopen we ook zo snel mogelijk weer van start te kunnen gaan met onze andere geplande en fysieke activiteiten, maar daarover later meer! We beginnen dit jaar op 3 februari om 20.00 met een online lezing van Tinne Claes.

In 1950 kon wie onvruchtbaar of verminderd vruchtbaar was enkel via adoptie of pleegzorg een gezin stichten. Toen kwamen er operaties, hormoonbehandelingen, (donor)inseminatie, IVF, ICSI. Sommige mensen werden door deze behandelingen zwanger, anderen kregen alleen maar valse hoop. Ook de tijdsgeest veranderde: wat vroeger taboe was, werd steeds meer bespreekbaar.

Aan de hand van mondelinge geschiedenis gaat Tinne Claes na hoe al deze ontwikkelingen de ervaringen van mensen met een moeilijk te vervullen kinderwens (al dan niet) hebben veranderd. Ze sprak hiervoor zowel met wensouders als met fertiliteitsartsen van verschillende generaties. Tijdens deze lezing schetst ze een korte geschiedenis van de kinderwens: een verhaal over onuitgesproken verdriet, maar ook over dokters met spermabanken in hun garage.

 

Hoe deelnemen?
Door ons een mailtje te sturen op info@vhl-alumni.be of via KU Leuven Connect door te klikken op onderstaande link: https://connect.kuleuven.cloud/networks/events/48470!
Geplaatst in Activiteiten VHL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *