Documentaire ‘Why We Fight?’ met panelgesprek – 1/12/2022

Op 01/12/2022 organiseren de Vereniging van Afgestudeerde Leuvense Criminologen (VALC) en Crimen een vertoning van de documentaire “Why We Fight?” met aansluitend een panelgesprek.

De documentaire ‘Why We Fight?‘ werd gemaakt vanuit de dansvoorstelling Nicht Schlafen, en richt zich op enkele centrale vragen:

Waarom gaat iemand over tot geweld? Wat draagt ieder van ons in zich van agressie? Hoe ga je om met angst, frustratie en teleurstelling in de wereld van vandaag, waar velen zich ongehoord en onbegrepen voelen; is dat eigenlijk wel mogelijk zonder geweld? Op welke manier kunnen we negatieve gevoelens en frustraties omzetten tot iets positiefs, iets constructiefs?

Deze vragen worden in de documentaire vanuit verschillende perspectieven benaderd, o.a. door Tinneke Beeckman (filosofisch), Philipp Blom (historisch), Theodor Curentzis (muziek), Koert Debeuf (historisch) en Berlinde De Bruyckere (artistiek).

Met hun film ‘Why We Fight?‘ brengen Alain Platel en Mirjam Devriendt een ode aan de kunsten, maar evenzeer een ode aan de mensheid, die steeds balanceert op de grens tussen spectaculaire schoonheid en onnoemelijke wreedheid.

Wanneer: donderdag 1 december 2022 vanaf 18.000
WaarAula DV3 01.25, Faculteit Rechtsgeleerdheid en Criminologische Wetenschappen, Tiensestraat 41, Leuven Inschrijvenregistratie via KU Leuven Connect
Toegang: gratis toegang, iedereen is welkom
Geplaatst in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *