38.000 jaar in 500 minuten: de keuzes van Het verhaal van Vlaanderen

Het verhaal van Vlaanderen leeft. Met meer dan anderhalf miljoen kijkers per week is de reeks nu al het meest bekeken historische product van de afgelopen kwarteeuw. En misschien nog het belangrijkste van allemaal: Het verhaal heeft de maatschappelijke discussies over geschiedenis stevig aangewakkerd. Wekelijks fileren zowel specialisten als occasionele kijkers wat er die zondag allemaal aan bod kwam. En stellen ze zich de vraag of de reeks daarmee de juiste keuzes heeft gemaakt (https://www.corvushc.be/reports).

Op 14 maart wordt de discussie over de selectiemethoden van Het verhaal van Vlaanderen verdergezet. Jesse Fabré, eindredacteur bij productiehuis De Mensen, gaat in gesprek met Tinne Claes, Bart Willems en Chanelle Delameillieure, drie ervaren (publieks)historici. Samen zullen ze het hebben over de kansen, moeilijkheden en uitdagingen bij het selecteren van historisch materiaal, of het nu gaat om TVreeksen, tentoonstellingen, blogs of boeken.

Waar: Justus Lipsiuszaal, 8e verdieping Erasmushuis, Faculteit Letteren, Blijde Inkomststraat 21, 3000 Leuven

Wanneer: dinsdag 14 maart 2023, 20u-21u30

Praktisch: te voet op 15 minuten wandelen van station Leuven, of via verschillende bussen naar Leuven centrum. De dichtstbijzijnde (betalende) parking is er onder het Monseigneur Ladeuzeplein.

Inschrijven: https://www.arts.kuleuven.be/…/debat-het-verhaal-van…

Geplaatst in Nieuws.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *