VHL lezing: Guy Cardinaels: Gewijde Geschiedenis met aansluitend Alumni Café

Het einde van 2022 nadert met rasse schreden maar we willen het jaar niet zomaar voorbij laten gaan zonder nog eens uitgebreid allemaal samen te komen! Op zaterdag 10 december vanaf moet u daarvoor aan de faculteit zijn: we beginnen de avond met een lezing van eens van onze alumni Guy Cardeynaels en aansluitend bieden we u de kans om uw oude studentencollega’s nog eens te terug te zien bij een drankje in de fakbar op ons Alumni Café!
Zomer 2020: historicus en theoloog Guy Cardeynaels wordt op verdenking van ketterij buitengesmeten als godsdienstleerkracht. Enkele weken later stelt prof. dr. Jürgen Mettepenningen, bisschoppelijk afgevaardigde bij Katholiek Onderwijs Vlaanderen, hem voor een boek te schrijven.
‘Leg nu eens iets uit aan de mensen over religie en theologie, maar dan plezant.’
Aldus geschiedde. In de spitsvondige bundel Hoeveel Kost Een Tapir? overpeinst Guy Cardeynaels in 28 korte stukjes wat religie betekend heeft en kan betekenen voor de mens als soort en als individu. Onlangs kon u in Tijdingen nog een enthousiaste recensie lezen en nu is er dus ook de lezing. Of moeten we het een conference of cabaretvoorstelling noemen? In een wervelende hagenpreek die meandert tussen scherpe humor en diepe poelen (nu ja) van contemplatie, bespreekt Cardeynaels episodes uit zijn persoonlijke en uit dé Gewijde Geschiedenis.
Waar? Faculteit Letteren en Fakbar Letteren
Wanneer? zaterdag 10 december 2022 van 19.00
Geplaatst in Activiteiten VHL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *